виж галерията Ру е куче със странна история – родено във Варна,

...
виж галерията
Ру е куче със странна история – родено във Варна,
Коментари Харесай

Странната история на Ру - кучето, изгубено преди година в Пловдив и открито в Смолян

виж галерията Ру е куче със странна история – родено във Варна, живяло в Пловдив и открито в Смолян повече от година след като е оповестено за изгубено. Никой не знае по какъв начин 2-годишният мъжки Джак Ръсел от града под тепетата се озовава в родопския град. Сега е в дома на смолянчанката Милена Самуилова, която е следващият човек, който го намира и приютява. Тя обича животните и нито за момент не се замисля да го прибере, а той очевидно се чувства добре там. Преди това обаче дребният Джак Ръсел има дълга и невероятна история, елементи от която за " Смолян Бгвести " описаха ветеринарят от Смолян доктор Цонка Бечева и 37-годишната Милена. Друга част от перипетиите на дребният Ру ще останат незнайни вечно, само че очевидно природата го е белязала, защото той е роден с две разнообразни на цвят очи.

Преди няколко дни доктор Бечева получава позвъняване от клиенти, че са намерили в базата си отвън Смолян изгубено куче със следи от нашийник. Хората се свързват с нея, тъй като тя постоянно разгласява в страницата на ветеринарната си лечебница фотоси на изгубени домашни любимци и се грижи за тях докато намерят стопани. Хората се интересували дали тя има някаква информация за изгубен Джак Ръсел, с друг цвят на очите и забележими следи от каишка на врата, само че до момента в който тя успее да им отговори, палавият мъник избягал от базата. Два дни по-късно докторката получава ново позвъняване за открит в кв. " Райково " Джак Ръсел и се оказва, че това е същият дребен дезертьор с присъщия друг цвят на очите.

Милена намира палавника и от първ взор се влюбва в него и разноцветните му очи. Прибира го в къщи при двете си деца, които също като нея обичат животните и се свързва с доктор Бечева – освен, с цел да пита дали някой не го търси, само че и с цел да помоли да го обезпаразити и имунизира. Младата лекарка незабавно откликва, но заедно със брачна половинка си Марио, който също е ветеринар, вземат решение да открият стопаните му по микрочипа – наложителна процедура за всички кучета и котки отглеждани като домашни любимци. След сканиране на чипа, по неповторимия идентификационен номер и информацията в него, фамилията ветеринари откриват сътрудника, който го е записал в Пловдив. Свързват се с него, а в следствие и със стопаните на кучето. Когато доктор Бечева им се обажда, те са изумени, тъй като от дълго време към този момент не се надявали още веднъж да видят кучето си. Оказва се, че то е родено през 2016-та, а една година по-късно изчезва от Пловдив. Издирванията с разгласи, листовки и обиколки из града, не дават резултат. Никой обаче не знае по какъв начин четирикракото бебе се озовава в Смолян.

Младото семейство от Пловдив към този момент считало, че техният любим е откраднат и че надали и в миналото ще го видят. Така, благодарение на доктор Бечева, остарялата стопанката на Ру от Пловдив се свързва с Милена от Смолян. Жената е повече от щастлива, че кучето ѝ въпреки всичко е живо и крепко, взема решение да си го вземе назад, въпреки че е бременна и очаква първото си дете. Самата Милена пък показа пред " СмолянБГвести ", че към този момент обича дребния палавец, който разнася обувките на децата из цялата къща. Но ще би трябвало да се разделят с него, тъй като стопаните му в идват в Смолян да си го приберат. Така ориста на дребният Джак Ръсел вече има щастлива развръзка, а невероятната му история е образец за " добра вест ", благодарение на хора с професионален морал и отворено към света сърце.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР